Dejstvo ručno rađenog sapuna na koži

Na površini zdrave kože postoji tzv. hidrolipidna barijera koja nastaje radom lojnih i znojnih žlijezda. Njena uloga je da skoro potpuno spriječi prodiranje infektivnih i toksičnih materija iz spoljašnje sredine. Kada je koža neoštećena, ova barijera pravilno funkcioniše.

Pa, kako ukloniti nečistoće, masnoću, prljavštinu i ostatke šminke sa kože, a da ne narušimo ovu barijeru? Samo voda nije dovoljna. Zato nam treba saveznik u borbi protiv nečistoća. Ali, taj saveznik nikako ne smije biti deterdžent koji sadrži parabene, triclosan i sulfate: Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Amonium Lauryl Sulfate (ALS), Natrium Lauryl Sulfate (NLS). A, kakve su to supstance? To su supstance koje zaista uklanjaju nečistoće i prljavštine sa površine, ali dovode do rastvaranja lipidne barijere i mijenjaju normalnu kiselost (pH) kože, a pri dužem izlaganju mogu dovesti do razvoja zapaljenskih reakcija. Sve u svemu, oni su prejaki za kožu i izazivaju njenu dehidrataciju, čime ćelije kože ostaju bez neophodne vlage, pa se zato NE SMIJU koristiti preparati koji ih sadrže.

Kako onda bezbjedno čistiti kožu? Pravi izbor je ručno rađeni sapun zato što ne sadrži pomenute štetne supstance, već je napravljen od biranih prirodnih sirovina: biljnih ulja i putera, etarskih ulja, bijele i zelene gline, ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja. Ovakav sapun nam daruje čistu i zdravu kožu i može se smatrati njenim najboljim prijateljem jer je ne isušuje.

Pa, da bi ga zavoljeli, hajde da ga upoznamo!

  • On čisti, a ne ugrožava hidrolipidnu barijeru kože i njenu prirodnu kiselost
  • Njegov pH ometa razmnožavanje mikroorganizama na koži
  • Ublažava kožne promjene koje muče Vas ili vaše najmilije
  • Bogat je glicerinom koji će Vašu kožu učiniti mekom i hidriranom
  • Ne zagađuje prirodu
  • Radi se ručno, u malim serijama
  • Posjeduje neprocjenjivi tajni sastojak zvani LJUBAV

Sad kad ste ga upoznali, možete, bez bojazni, da ga uključite u svoju svakodnevnu rutinu baš kao što to i ja radim.

Počinjem jutro uz ručno rađeni sapun. Uživam u čistoj koži koja škripi, a miris etarskog ulja u njemu mi obećava savršen početak dana.

Povezani blogpostovi

Prirodno – pravi izbor?

Industrijska ili prirodna kozmetika? Dvije nepomirljive krajnosti, o čemu se, na sreću, sve više govori. Industrijski proizvodi – mirišljavi i pjenušavi su veliki izazov za